Tijd voor fashion feiten: Balenciaga

balenciaga logo

Balenciaga heeft door de jaren heen een grote naam voor zichzelf opgebouwd en staat dan ook bekend als een van de kop lopers van de fashion wereld. De unieke en creatieve designs zorgen er voor dat iedereen steeds weer opnieuw versteld staat en nieuwe trends worden gevolgd.

Terug in de tijd

Cristobal Balenciaga was 11 jaar toen hij zijn interesse vond in het naaien van kleren wat hij van zijn moeder heeft geleerd die als alleenstaande moeder 3 kinderen heeft groot gebracht. Zijn interesse groeide met de tijd en hij heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. In Augustus 1937 opende hij zijn winkel in Parijs aan de Avenue George V na dat hij de burgeroorlog in Spanje is ontvlucht. Al vrij snel werd zijn winkel een groot succes door zijn unieke benadering van fashion design en heeft een revolutie teweeg gebracht doormiddel van de silhouetten van zijn dameskleding. Hij opende vervolgens nog 2 winkels in Madrid en Barcelona. Door de grote publiciteit die zijn gewaagde designs voortbrachten werd zijn naam al snel bekend bij de aristocratie, royalty’s en Hollywood-A-listers. Ondanks zijn afkeer van publiciteit werd hij de favoriete ontwerper van de rijken en beroemdheden waaronder Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn, Grace Kelly and Jackie Kennedy.

Na dat Cristobal Balenciaga in 1968 op pensioen is gegaan sloot Balenciaga  zijn deuren voor 20 jaar. Zelfs na het sluiten bleef Balenciaga’s fashion 2 decennia lang nog steeds een van de meest populaire fashion brands. De rechten werden uiteindelijk over genomen door Jack Bogart SE die weer nieuw leven bracht in de fashion industrie en in Oktober 1987 was Balenciaga weer op de run.

Toen Cristobal Balenciaga kwam te overlijden in 1972 werd the House of Balenciaga onderdeel van een groter bedrijf genaamd Kering. Kering bestaat nog steeds en is gespecialiseerd in luxe exclusieve producten waaronder verschillende high top fashion brands bij aangesloten zijn zoals Gucci, Alexander McQueen en vele andere.

En de show Must go on

Als het aankomt op bij de tijds fashion dan heeft Balenciaga zich in 2017 weer overtroffen toen ze de sok sneaker uitbrachten. Al snel werd dit design opgenomen door andere fashion designers en werd deze trend die veel verschillende mening met zich mee brengt een hit. De sok sneaker was een groot succes en Balenciaga werd in tweede helft van het jaar bekroond tot ‘’the hottest brand of the year’’. Maar uit de cijfers van BoF werd er toch nog bekend gemaakt dat Gucci Balenciaga in 2017 heeft overtroffen, met wel liefst vier van de vijf top-selling products van 2017.

https://www.instagram.com/p/BV9tN3FFHw0/?utm_source=ig_web_copy_link

Dat Balenciaga mooie prijskaartjes heeft voor zijn producten was al bekend maar de oversized parka coat overtreft vele met een vraag prijs van maar liefst 8.122,63 euro. Hoe dan ook schrikt de prijs mensen niet af aangezien juist Balenciaga met deze prijzen nog steeds een van de meest dominante speler is in de fashion wereld. Het is dan ook de originaliteit en de gewaagde design wat dit merk zo uniek maakt.

Filters:

Actieve filters:

SALE

Merken

Gender

Prijs

Shop

Maten

Filters:

Actieve filters:

Merken

Prijs

Maten

cactus

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.