Dad sneakers: Een terugblik op de populaire trend

dad sneakers

Dad sneakers zijn een van de meest populaire trends in de modewereld van de afgelopen jaren. Het zijn grove sneakers met opvallende details en felle kleuren. Deze stijl is ontstaan in de jaren 80 en 90, maar is de laatste tijd weer helemaal teruggekomen.

In deze blog gaan we dieper in op de dad sneaker trend en waarom het zo populair is geworden. We zullen kijken naar de geschiedenis van dad sneakers, hoe je ze het beste kunt dragen en wat we kunnen verwachten in de toekomst van deze stijl.

Geschiedenis van dad sneakers

Dad sneakers, ook wel bekend als ugly sneakers, waren oorspronkelijk ontworpen als sportschoenen voor hardlopen en wandelen. Niet te verwarren met chunky sneakers. In de jaren 80 en 90 werden deze schoenen populair bij mannen van middelbare leeftijd, die ze droegen tijdens het sporten en in het dagelijks leven. Vandaar de naam ‘dad sneakers’, omdat deze schoenen werden geassocieerd met vaders die op zaterdagochtend hun kinderen naar voetbaltraining brachten.

In de jaren 90 veranderde de dad sneaker in een modieuze schoen toen verschillende high-end merken zoals Balenciaga en Gucci deze stijl in hun collecties opnamen. Later werd de dad sneaker ook geadopteerd door streetwear-merken zoals Nike en Adidas, waardoor deze schoenencategorie populair werd bij jongere generaties.

Dad sneakers vs. chunky sneakers

Dad sneakers en chunky sneakers worden vaak door elkaar gehaald, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Dad sneakers zijn geïnspireerd op de sportschoenen die in de jaren ’80 en ’90 populair waren bij vaders. Ze hebben een dikke zool en een grove uitstraling, maar zijn over het algemeen niet zo overdreven groot als chunky sneakers. Dad sneakers zijn vaak wat subtieler en hebben een meer retro-look.

Chunky sneakers, daarentegen, zijn meestal groter en opvallender dan dad sneakers. Ze hebben vaak een overdreven dikke zool en een gedurfde, onconventionele uitstraling. Chunky sneakers zijn een recentere ontwikkeling in de sneakerwereld en zijn vaak meer gericht op het maken van een statement dan op het bieden van comfort en functionaliteit.

Hoewel de termen dad sneakers en chunky sneakers soms door elkaar worden gebruikt, hebben de twee verschillende stijlen en kunnen ze verschillende looks creëren. Het is belangrijk om te onthouden dat mode een subjectief en veranderlijk concept is, dus het onderscheid tussen dad sneakers en chunky sneakers kan in de loop van de tijd veranderen.

In 2010 begon de dad sneaker en chunky sneaker trend echt te exploderen, vooral dankzij Balenciaga’s Triple S sneaker, die uitgroeide tot een cult favoriet onder sneakerheads. Sindsdien hebben veel andere merken hun eigen dad sneakers uitgebracht, waardoor deze stijl een belangrijk onderdeel is geworden van de hedendaagse sneaker- en modewereld.

Waarom zijn dad sneakers zo populair?

Dad sneakers zijn niet alleen modieus, maar ook functioneel. Ze bieden meer steun en demping dan traditionele sneakers, waardoor ze comfortabel zijn om langere tijd te dragen en ideaal zijn voor sportieve activiteiten. Daarnaast passen dad sneakers goed bij de huidige streetwear-trend, die zich richt op oversized kleding en opvallende accessoires.

Wat ook bijdraagt aan de populariteit van dad sneakers, is dat deze schoenen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende stijlen. Bovendien hebben dad sneakers een unieke uitstraling die zich onderscheidt van andere sneakers, wat aantrekkelijk is voor mensen die graag opvallen met hun outfit.

Tot slot heeft de dad sneaker trend ook een culturele betekenis gekregen, waarbij deze schoenen symbool staan voor nostalgie naar de jaren 90 en 2000 en een zekere ironie en rebellie uitstralen. Al deze factoren samen hebben bijgedragen aan de populariteit van dad sneakers en ervoor gezorgd dat deze trend nog steeds springlevend is.

dad sneakers

Hoe draag je dad sneakers?

Hoewel dad sneakers in principe bij elke outfit kunnen worden gedragen, zijn er wel een paar richtlijnen om ervoor te zorgen dat je er stijlvol uitziet. Hier zijn enkele tips:

  • Kies voor contrasterende kledingstukken: omdat dad sneakers al zo opvallend zijn, is het het beste om kleding te dragen die de schoenen complimenteert in plaats van te concurreren. Combineer dad sneakers bijvoorbeeld met een zwarte skinny jeans en een wit oversized shirt om een mooi contrast te creëren.
  • Speel met texturen: Om de dad sneakers er nog beter uit te laten komen, is het slim om te spelen met texturen. Combineer ze bijvoorbeeld met een leren jasje, of draag ze met een sweater van zacht materiaal.
  • Draag ze met sportieve kleding: Dad sneakers passen goed bij sportieve kleding, zoals trainingspakken en joggingbroeken. Het is een relaxte en comfortabele look die toch modieus is.
  • Combineer ze met een oversized jas: een oversized jas kan je outfit net dat beetje extra geven en past perfect bij de dad sneaker look. Probeer bijvoorbeeld een lange oversized jas te dragen met dad sneakers eronder.
  • Kies voor een passende maat: Het is belangrijk om dad sneakers te dragen in de juiste maat, zodat ze goed om de voet zitten en niet te groot of te klein zijn.

Met deze tips kun je de dad sneaker trend omarmen en er toch stijlvol uitzien.

Wat is de toekomst van dad sneakers?

Hoewel de dad sneaker trend al een paar jaar meegaat, lijkt het erop dat deze nog wel even zal blijven bestaan. Veel grote merken brengen nog steeds nieuwe dad sneaker modellen uit en er zijn nog steeds veel mensen die deze schoenen dragen. Bovendien is er steeds meer aandacht voor comfortabele en functionele schoenen, wat betekent dat dad sneakers nog steeds relevant zijn.

In de toekomst kunnen we verwachten dat dad sneakers zich verder zullen ontwikkelen en zich aanpassen aan nieuwe trends en stijlen. Er zullen waarschijnlijk nieuwe kleuren, ontwerpen en materialen op de markt komen, waardoor dad sneakers nog veelzijdiger worden. Ook kunnen we verwachten dat er meer samenwerkingen tussen merken zullen plaatsvinden, waardoor er nog meer unieke dad sneaker modellen op de markt komen.

Hun combinatie van functionaliteit en mode maakt ze een geweldige keuze voor mensen die er trendy en comfortabel uit willen zien. Dus als je nog geen dad sneakers hebt, is het misschien tijd om er eens over na te denken om een paar aan te schaffen!

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de dad sneaker trend en waarom deze zo populair is geworden. We hebben gezien dat dad sneakers niet alleen trendy zijn, maar ook functioneel en comfortabel, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor sportieve activiteiten en casual outfits.

Een belangrijke factor in de populariteit van dad sneakers is de steun van grote merken als Balenciaga, Gucci en Valentino, die allemaal hun eigen versies van dad sneakers hebben uitgebracht. Deze merken hebben bijgedragen aan het creëren van een hype rondom dad sneakers en hebben ervoor gezorgd dat deze schoenen een statussymbool zijn geworden in de modewereld.

We hebben ook verschillende manieren besproken om dad sneakers op een stijlvolle manier te combineren met je outfits, waardoor je een unieke look kunt creëren die helemaal bij jou past.

Daarnaast hebben we gekeken naar de toekomst van dad sneakers en voorspeld dat deze trend nog wel even zal blijven bestaan, met nieuwe kleuren, ontwerpen en materialen die nog meer veelzijdigheid zullen bieden.

Persoonlijk gezien vind ik de dad sneaker trend een geweldige ontwikkeling in de modewereld. Het is niet alleen een terugkeer naar een meer functionele en comfortabele stijl, maar ook een culturele nostalgie die ons terugbrengt naar een andere tijd. Ik denk dat de dad sneaker trend nog veel te bieden heeft en ik kijk er naar uit om te zien hoe deze zich verder zal ontwikkelen in de toekomst.

Filters:

Actieve filters:

SALE

Merken

Gender

Prijs

Shop

Maten

Filters:

Actieve filters:

Merken

Prijs

Maten

cactus

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.